Eindelijk wordt er ingegrepen !!

Waarschijnlijk komt het door al de uitgestelde zorg van Corona dat men minder tijd heeft en daar heb ik alle begrip voor, maar behandeld worden als een nummertje is zeker niet fijn. Alles moet maar heel snel gaan en de taal die men gebruikt begrijp ik ook niet altijd. Telkens ik bij de oncoloog buiten ga moet ik alles overlopen wat ze heeft gezegd en ben de helft kwijt. 

Hierdoor heb ik me dan ook enkele maanden heel slecht gevoeld. Telkens na 3 weken volledig uitgeput door de medicatie. De laatste keer was het zo erg dat ik er bloedarmoede door kreeg en extra bloed moest bij krijgen.

Verdict ! Een maand stoppen met medicatie en volgende maand opstarten nieuwe behandeling. 

Het klinkt misschien gek maar was even blij dat ik eens niets moest nemen. Ik hoopte me daardoor heel goed te voelen en dat is me drie weken gelukt.

We zijn dan ook op vakantie geweest en heeft echt deugd gedaan. Even weg van alles doet soms wonderen. 

Echter bij thuiskomst, aanvang week vier was het om zeep. Braken, misselijk, hoofdpijn, al wat je maar wil. Even bekroop me de angst dat ik Corona had opgelopen maar een test was negatief. 

 

Dan kwam nog de grootste teleurstelling!

De derde dag kreeg ik plots hoge koorts en besloot toch maar om mijn nieuwe huisarts op te bellen. Daar mijn vorige huisarts op verdiend pensioen is was ik genoodzaakt een opvolger te nemen. Deze doen blijkbaar geen huisbezoeken meer en kunnen diagnoses stellen via de telefoon.

Een virale infectie !! Om de vier uur een Dafalgan en als het niet betert ga je maar naar spoed 😱😱 NO WAY !!!! 

Sinds het begin van mijn ziekte in 2017  is het de eerste keer dat ik een arts bel. Het geeft me toch een heel slecht gevoel dat men op deze manier met patiënten omgaat. Dat ze niet onmiddellijk kunnen komen begrijp ik, maar had toch even kunnen langskomen om me gerust te stellen.

Heb ook een hemelse schrik om naar spoed te gaan. Daar heb ik sinds het begin met mijn partner heel duidelijke afspraken over gemaakt en zal enkel naar spoed gaan als ik buiten bewust zijn ben. De angst bekruipt me dat ik nooit meer naar huis ga. 

 

Nu hopen dat de nieuwe behandeling aanslaat 🙏

Ondertussen voel ik me weer een beetje beter en dat ze maar snel met de nieuwe behandeling starten 👊 Hopelijk slaat ze aan en kan ik binnenkort weer meer genieten van alles zonder uitgeput of verdrietig te zijn.

Ik ben zeker dankbaar voor de vijf jaar die ik al gekregen heb, maar mijn overlevingsdrang blijft de bovenhand nemen en zal blijven vechten 💪

Laat de mooie zomermaanden nu maar komen en hopelijk heb ik binnenkort positief nieuws te melden.

 

Groetjes.

 

Juni 2022

Maak jouw eigen website met JouwWeb