1 jaar later.

Na een zeer bewogen en moeilijk jaar kom ik er stilaan terug bovenop. Ik voel me goed en ben super gelukkig. De ziekte is onder controle en nu durf ik al opnieuw plannen maken. Uiteraard zal ik nog maandelijks op controle moeten, maar blijf er heel positief bij.

Van de medicatie( Femara) heb ik wel enkele vervelende bijwerkingen maar die neem ik er graag bij. Met wat geluk kan ik nog vele jaartjes genieten.

 

Op 1 jaar heb ik veel verschillende looks gehad. Van kaal naar een beetje haar, mooie lichte krullen gekregen en nu terug wat blonder gemaakt. Niemand merkt er nog iets van. Nu word ik er niet meer voortdurend mee geconfronteerd. 

Ik ben ook het team van Libelle zeer dankbaar dat ik heb mogen meewerken aan een artikel over haarverlies. Dit was een super verwendag. Ik werd heel netjes opgemaakt en er zijn prachtige foto's gemaakt. Dat gaf me een enorme boost. 

 

Mijn dromen en wensen gaan in vervulling. We hebben net een super vakantie achter de rug waar we leuke mensen hebben leren kennen. Weer wat vrienden erbij. Wel toegeven dat het best wel vermoeiend was maar toch de moeite waard. Ik heb snel gemerkt wat de limiet was. Maar ik heb heel veel dingen kunnen doen en mijn grenzen verlegd. Tot mijn grote vreugde heb ik eindelijk nog eens van het zonnetje kunnen genieten zonder te verbranden en heb er een mooi kleurtje aan over gehouden. Dat is goed voor mijn zelfvertrouwen want dat had een enorme deuk gekregen het voorbije jaar.

Nu na de vakantie kan ik weer een uitrusten. Mijn lichaam was behoorlijk vermoeid, ik ben dan ook een persoon die niet snel opgeeft en maar doorgaat. Maar dat kunnen ze al niet meer afnemen. 

 

Mijn allergrootste droom is uitgekomen en hebben ons eigen stekje aangeschaft in Alicante. Het is niet te beschrijven hoe gelukkig me dat maakt. Bovendien geeft het extra energie om zeker te blijven vechten. 

Momenteel zet ik me in voor de "Race For The Cure" van het goede doel Think Pink. Wat leuk dat er al heel veel deelnemers zijn. Allemaal mensen met een super groot hart. Dat doet me plezier.

 

Helaas zijn er ook minder leuke ervaringen. Na een jaar is het wel jammer dat velen je vergeten. Ik begrijp dat het leven gewoon doorgaat en men niet steeds met zieke mensen wil omgaan. Zoals ik eerder al heb meegegeven ben je voor velen genezen na de chemo. Ze gaan ervan uit dat als je er goed uitziet, je dan ook genezen bent. Maar ach, ik neem het niemand kwalijk. 

Ondertussen heb ik wel onderscheid kunnen maken van wie interesse heeft en wie gewoon nieuwsgierig is. Mijn leven draait nu eenmaal op een ander niveau en heb eindelijk leren genieten van alles. Bovendien heb ik nu de al de tijd van de wereld en die zal ik zeker nuttig gebruiken. Genieten en NO STRESS !!! 

 

Gelukkig heb ik nog veel steun bij familie en vrienden. 

Bij deze wil ik nog eens iedereen bedanken die mij het voorbije jaar en nu nog blijven steunen. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Peggy
2 jaar geleden

Hey Anita, je was en bent nog steeds een mooie lieve optimistische vrouw. We zouden hier allemaal beter een voorbeeld aan nemen om positiever in het leven te staan . Dikke knuffel van een grote bewonderaar😘😘😘

Daisy Cardinas
3 jaar geleden

Hey Anita ben eraan begonnen en is inderdaad fijn om te lezen. Maar je bent een sterke madam! Dikke pluim voor u enthousiast en oprechtheid. Groetjes Daisy

Peggy moelans
4 jaar geleden

Hey Anita,
Wat een prachtige blog ! En denk eraan meisje, ik ben je niet vergeten. Na het lezen van je verhaal besef ik maar al te goed dat je een sterke madam bent. Respect! Love you

Maak jouw eigen website met JouwWeb